Tunsori pentru doamne cu forme generoase

Tunsori potrivite pentru doamnele cu forme generoase

O tinuta ingrijita este un atu ce ne scoate in evidenta in orice situatie. Hainele in culori potrivite, asortate cu o manichiura ingrijita si cu o tunsoare ce ne alungeste fata sunt armele principale ale doamnelor plinute, iar pentru a face cea mai inspirata alegere trebuie numai sa fim atente la cateva detalii.

Cele mai bune tunsori pentru o fata rotunda

Orice doamna cu forme generoase stie ca ii va fi foarte greu sa faca alegerea unei tunsori ce poate sa ii scoata in evidenta calitatile. Pentru a fi sigure ca am facut cea mai potrivita alegere trebuie sa tinem seama de mai multi factori: natura tenului, culoarea ochilor si textura si lungimea firului de par.

Astfel, una dintre cele mai bune tunsori este cea cu bob asimetric. Parul trebuie sa fie tuns scurt in partea din spate, iar in fata va fi lasat mai lung. O alta varianta a bobului asimetric presupune tunsoarea in straturi inegale, ce va oferi fetei un aer luminos si lipsit de griji.

Trebuie sa avem grija insa ca bobul sa fie coafat pe masura si sa nu adauge volum pe lateral.

Cea mai mare dilema a femeilor cu fata rotunda este bretonul. Acesta nu este indicat decat in cazuri speciale, in care parul este coafat pe inaltime sau este tapat.

In cazul in care volumul nu este realizat pe inaltime si este constant, bretonul nu va duce decat la accentuarea formei fetei.

Lungimea parului are o importanta foarte mare in alegerea cele mai bune coafuri. Astfel, doamnele cu parul scurt trebuie sa aiba volum in partea superioara a capului, iar femeile cu parul lung isi pot strange parul intr-o „coada de cal”, obtinand astfel efectul de alungire a fetei.

Parul lung se poate coafa mult mai usor, astfel incat sa dea inaltime si volum fetei.

Cararea despartita in zig – zag este una dintre cele mai usoare si mai folosite coafuri folositele de doamnele plinute. Aceasta are rolul de a ne modifica imediat aspectul, iar fata capata trasaturi alungite.

Doamnele cu forme generoase sunt avantajate de parul lung

Indiferent de coafura sau tunsoarea folosita este bine de stiut faptul ca parul lung ne ofera mai multe avantaje. Astfel, coafurile din care putem alege sunt mult mai numeroase, iar faptul ca vom lasa cateva suvite sa ne atarne pe obraji  va atenua aproape imediat aspectul rotund al fetei.

Parul lung nu va trebui purtat drept si este bine daca ne vom orienta catre un par ondulat sau catre bucle. Buclele largi nu vor acoperi fata, iar lungimea acestora ne va ajunge intotdeauna pana la umeri.

Buclele sunt si foarte usor de realizat. Acestea pot fi obtinute si acasa, folosind un ondulator. La sfarsit este bine sa aplicam putina spuma, ce va mentine aspectul natural al buclelor dar fara sa le intareasca.

Suvitele sunt utilizate cu succes atunci cand dorim sa evitam efectul neplacut produs de fata rotunda. Trebuie sa fim atente ca numarul acestora sa nu fie foarte mare si sa le vopsim intr-o nuanta calda, mai deschisa ca cea a culorii naturale a parului.