Micsorarea chirurgicala a stomacului

Mijloace chirurgicale pentru micsorarea stomacului

Una dintre cele mai utilizate metode in cazurile de obezitate severa este cea chirurgicala. Aceasta metoda a devenit alegerea unui numar tot mai mare de oameni, datorita eficientei pe termen lung.

Este un lucru binecunoscut faptul ca peste 50% dintre persoanele care slabesc urmand o dieta sau un tratament pe baza de capsule de slabit se ingrasa la loc, iar de cele mai multe ori este posibil sa isi faca aparitia si fenomenul yo – yo, prin care organismul pune la loc mai multe kilograme fata de cele ce au fost date jos.

Chirurgia bariatrica, cea mai utilizata metoda

Atunci cand ne gandim la operatie ne punem intrebari referitoare la complicatiile isi pot face aparitia si asupra perioadei de recuperare. Datorita acestori factori, tot mai multi opteaza pentru operatii neinvazive, ce reduc la minim perioada de recuperare si au efect imediat.

Chirurgia bariatrica se realizeaza laparoscopic si se bazeaza pe o gama larga de tehnici si proceduri ce urmaresc restrictionarea cantitatii de alimente ce pot fi ingerate, sau pe reducerea absorbtiei intestinale.

Cele mai utilizate metode sunt rezectia longitudinala a stomacului (cunoscuta si sub numele de gastric sleeve), by-pass-ul gastric sau aplicarea unui inel gastric.

By pass-ul este operatia prin care se realizeaza micsorarea stomacului prin crearea unui buzunar in partea superioara. Acesta este fixat de catre medici prin folosirea unor capse speciale sau a unei benzi de elastic.

Stomacul este apoi conectat cu partea mediana a intestinului subtire ocolind zona duodenala si o mare parte din masa stomacala existenta.

Inelul gastric presupune montarea unui inel de silicon ce va imparti stomacul in doua zone inegale. Trecerea alimentelor va fi astfel ingreunata, iar aceasta va fi cu atat mai limitata cu cat stomacul este mai strangulat.

Partea mai putin placuta consta in reglarea ulterioara a inelului in functie de ritmul scaderii in greutate. Cel mai mare avantaj al acestei tehnici consta in reversibilitatea operatiei. Stomacul nu este taiat sau pliat ca in cazul altor operati pentru slabit, iar inelul poate fi indepartat oricand se doreste.

Metode ieftine utilizate pentru micsorarea stomacului

Desi eficienta, chirurgia bariatrica are un pret destul de piperat datorat in primul rand instrumentelor utilizate (trocare, staplere, ligasure, etc).

Una dintre variantele mai ieftine (dar cu acelasi efect) este infundarea stomacului. Aceasta se realizeaza prin plicaturarea curburii mari a stomacului, obtinandu-se un tub gastric de dimensiuni mai mici, ce ne poate ajuta sa ne reducem greutatea cu 60 – 80 de kilograme intr-o perioada scurta de timp.

Balonul gastric ce poate fi inghitit este ultima tendinta in materie si consta intr-un balon de forma unei capsule ce poate fi inghitit. Ajunsa in stomac, capsula protectoare se va dizolva iar balonul este umplut cu circa 500 – 700 ml de lichid.

Acesta este o alternativa pentru baloanele gastrice clasice,  umplute cu aer sau cu lichid, ce necesita internare in spital pentru montare sau scoatere.

Balonul gastric va reduce capacitatea stomacului cu pana la 30 – 40%, iar senzatia de satietate permanenta indusa ne va face sa consumam mult mai putine alimente.

 

 

 

 

Silueta eleganta obtinuta cu ajutorul capsulelor de slabit

Capsula de slabit

Atunci cand suntem inzestrate cu forme generoase stim ca suntem predispuse la acumularea rapida de kilograme in plus, iar dificultatile prin care trebuie sa trecem atunci cand vom urma o cura de slabire vor fi destul de greu de depasit.

Din nefericire, putine suntem cele ce vom pierde greutate numai prin miscare, iar marea majoritate au nevoie si de un ajutor pe partea de alimentatie.

O dieta alimentara presupune insa foarte mult timp liber, necesar pentru a ne prepara mancarurile, dar ritmul vietii cotidiene nu ne ofera acest lux.

Solutia cea mai usoara este reprezentata de capsulele de slabit, (din produse naturale sau de sinteza).

Capsule pentru arderea grasimilor

Acest tip de pastile sunt unele dintre cele mai cautate, deoarece arderea rapida a grasimilor ne va ameliora look-ul si ne va reda veselia si pofta de viata. Din pacate va trebuisa fim foarte atente atunci cand folosim aceste pastile, deoarece in ultimul timp si-au facut aparitia numeroase branduri ce ne ofera eliminarea grasimilor, insa marea majoritate a acestora nu isi indeplinesc niciodata sarcina.

Capsule de slabit pentru eliminarea poftei de mancare

Desi se numara printre cele mai cautate pastile si sunt recomandate chiar de catre medicii nutritionisti , acestea sunt cele mai periculoase si trebuiesc folosite cu cea mai mare atentie pentru o perioada limitata de timp.

Capsule de slabit ce servesc la accelerarea metabolismului

Acestea sunt in general formate din suplimente nutritive, preparate pe baza de extracte naturale, iar utilizarea lor nu are nici un efect negativ asupra organismului. Este ideal ca aceste pastile sa fie combinate cu o activitate fizica intensa.

Avantajele si dezavantajele capsulelor de slabit

Ca orice tip de medicament, pastilele de slabit ne ofera o serie de avantaje, dar si multe dezavantaje. Avantajele pastilelor constau in:

  • Un proces de slabire rapida si fara dificultati deosebite;
  • Ofera organismului vitaminele si nutrientii necesari in procesul de slabire;
  • Ofera senzatia de satietate;
  • Stimuleaza metabolismul.

Dezavantajele pastilelor constau in:

  • Nu ne ajuta sa pierdem o cantitate foarte mare de tesut adipos intr-o perioada scurta de timp;
  • Nu sunt recomandate tuturor si nu pot face minuni;
  • Nu pot substitui un regim alimentar sanatos si diversificat;
  • Nu tin locul exercitiilor fizice.

Este esential ca atunci cand vom cumpara capsulele de slabit sa ne asiguram ca acestea contin cel putin unul dintre cele mai importante extracte folosite intr-o cura de slabire: un complex bogat de aminoacizi, ceai verde sau negru,  glucomanani sau garcinia cambodia.

Trebuie insa sa tinem cont de faptul ca pastilele de slabit nu pot sa inlocuiasca activitatea fizica niciodata, iar eficienta acestora scade daca nu sunt asociate cu un regim alimentar special pentru cura de slabire.

Capsulele de slabit nu trebuie folosite inainte de a implini varsta de 18 ani, indiferent daca acestea sunt naturale sau sintetice.

Este de dorit ca folosirea acestora sa se faca pe baza recomandarilor medicilor, ce ne vor gasi cele mai potrivite capsule de slabit in urma unor analize amanuntite de sange si a unui istoric medical foarte bine detaliat.

 

 

Tratamente naturiste pentru slabit

Tratamente de slabit naturiste

Doamnele cu forme generoase sunt din ce in ce mai preferate de catre barbati datorita calitatilor genetice. Din pacate, odata cu evolutia societatii hrana a devenit artificiala si plina de hormoni si antibiotice, iar doamnele solide au o predispozitie naturala pentru a se ingrasa mai repede.

Problema devine cu atat mai grava in momentul in care excesul de kilograme scapa de sub control, iar efectul acestuia ne poate crea un aspect neingrijit si are o influenta negativa asupra psihicului.

Desi se poate face apel nenumarate variante pentru a slabi, cele mai eficiente si mai sanatoase sunt metodele naturiste, ce ne vor face sa ne racapatam silueta si ne vor ajuta in acelasi timp organismul cu un aport substantial de vitamine.

Tratamentul cu castane

Castanele pot fi folosite cu succes pentru o cura de slabire, datorita gustului dulce si placut. Cura de slabire are un efect rapid si nu lezeaza in nici un fel organismul, deoarece mentine glicemia la un nivel normal, previn bolile cardiovasculare, ajuta la detoxifierea organismului si stimuleaza digestia si tractul intestinal.

Dieta trebuie tinuta timp de minim doua saptamani, interval in care va trebui sa consumam zilnic castane. Acestea pot fi consumate atat singure cat si in combinatie cu diverse alimente, dar trebuie sa avem grija sa nu depasim un castron mare de castane pe zi.

Odata cu carnea va trebui sa renuntam la dulciuri, alcool, sare, condimente si sucuri carbogazoase.

Dieta cu nuci

Nucile fac parte din categoria celor mai sanatoase fructe oleaginoase, iar o dieta eficienta presupune includerea acestora in meniul nostru zilnic. Din pacate, acestea nu pot fi folosite in combinatie cu proteinele animale, asa ca va trebui sa eliminam carnea din alimentatia zilnica.

Dieta trebuie tinuta timp de 10 zile, iar beneficiile oferite de nuci sunt multiple. In afara de faptul ca vom slabi in jur de un kilogram pe zi, acestea previn cancerul si stimuleaza memoria, mentin sanatatea oaselor si a pielii, previn semnele de imbatranire prematura, topesc grasimea abdominala si elimina toxinele din corp.

Slabeste folosind sucurile naturale!

Lichidele sunt recomandate datorita faptului ca au proprietatea de a crea o stare de satietate ce ne impiedica sa mancam foarte mult. In plus, ne putem fortifica astfel organismul datorita proprietatilor vindecatoare ale plantelor.

Ceaiurile din plante romanesti sunt recunoscute pentru faptul ca taie pofta de mancare, sunt usor de obtinut si sunt ieftine.

Cele mai eficienteplante  in lupta cu kilogramele sunt coada soricelului, urzica, matasea de porumb sau crusinul.

Urzica spre exemplu este antiseptica, ne ajuta la eliminarea lichidului din organism si are un continut mare de fier si vitamine. Aceasta ne ajuta si la vindecarea bolilor renale si la eliminarea toxinelor din organism.

Frunzele de afin ajuta la eliminarea excesului de zahar din organism si regleaza tranzitul intenstinal. Acestea sunt foarte apreciate in tratamentul persoanelor ce sufera de diabet (mai sunt numite si „insulina naturala”), iar papadia imbunatateste aspectul pielii si este un diuretic puternic.

Metoda de preparare este simpla. La 200 ml de apa fierbinte se adauga o lingurita de plante, apoi se acopera recipientul si se lasa timp de 15 – 20 de minute dupa care se poate consuma rece sau incalzit.

 

 

 

 

Tunsori pentru doamne cu forme generoase

Tunsori potrivite pentru doamnele cu forme generoase

O tinuta ingrijita este un atu ce ne scoate in evidenta in orice situatie. Hainele in culori potrivite, asortate cu o manichiura ingrijita si cu o tunsoare ce ne alungeste fata sunt armele principale ale doamnelor plinute, iar pentru a face cea mai inspirata alegere trebuie numai sa fim atente la cateva detalii.

Cele mai bune tunsori pentru o fata rotunda

Orice doamna cu forme generoase stie ca ii va fi foarte greu sa faca alegerea unei tunsori ce poate sa ii scoata in evidenta calitatile. Pentru a fi sigure ca am facut cea mai potrivita alegere trebuie sa tinem seama de mai multi factori: natura tenului, culoarea ochilor si textura si lungimea firului de par.

Astfel, una dintre cele mai bune tunsori este cea cu bob asimetric. Parul trebuie sa fie tuns scurt in partea din spate, iar in fata va fi lasat mai lung. O alta varianta a bobului asimetric presupune tunsoarea in straturi inegale, ce va oferi fetei un aer luminos si lipsit de griji.

Trebuie sa avem grija insa ca bobul sa fie coafat pe masura si sa nu adauge volum pe lateral.

Cea mai mare dilema a femeilor cu fata rotunda este bretonul. Acesta nu este indicat decat in cazuri speciale, in care parul este coafat pe inaltime sau este tapat.

In cazul in care volumul nu este realizat pe inaltime si este constant, bretonul nu va duce decat la accentuarea formei fetei.

Lungimea parului are o importanta foarte mare in alegerea cele mai bune coafuri. Astfel, doamnele cu parul scurt trebuie sa aiba volum in partea superioara a capului, iar femeile cu parul lung isi pot strange parul intr-o „coada de cal”, obtinand astfel efectul de alungire a fetei.

Parul lung se poate coafa mult mai usor, astfel incat sa dea inaltime si volum fetei.

Cararea despartita in zig – zag este una dintre cele mai usoare si mai folosite coafuri folositele de doamnele plinute. Aceasta are rolul de a ne modifica imediat aspectul, iar fata capata trasaturi alungite.

Doamnele cu forme generoase sunt avantajate de parul lung

Indiferent de coafura sau tunsoarea folosita este bine de stiut faptul ca parul lung ne ofera mai multe avantaje. Astfel, coafurile din care putem alege sunt mult mai numeroase, iar faptul ca vom lasa cateva suvite sa ne atarne pe obraji  va atenua aproape imediat aspectul rotund al fetei.

Parul lung nu va trebui purtat drept si este bine daca ne vom orienta catre un par ondulat sau catre bucle. Buclele largi nu vor acoperi fata, iar lungimea acestora ne va ajunge intotdeauna pana la umeri.

Buclele sunt si foarte usor de realizat. Acestea pot fi obtinute si acasa, folosind un ondulator. La sfarsit este bine sa aplicam putina spuma, ce va mentine aspectul natural al buclelor dar fara sa le intareasca.

Suvitele sunt utilizate cu succes atunci cand dorim sa evitam efectul neplacut produs de fata rotunda. Trebuie sa fim atente ca numarul acestora sa nu fie foarte mare si sa le vopsim intr-o nuanta calda, mai deschisa ca cea a culorii naturale a parului.

 

Cea mai buna manichiura

Cea mai buna manichiura pentru femeile plinute

Mainile unei femei trebuie sa fie printre cele mai ingrijite parti ale corpului, deoarece  de regula prima impresie pe care o lasam celor din jur se datoreaza hainelor si a manichiurii.

Chiar daca formele noastre sunt ceva mai pline, unghiile ingrijite ne ofera o prestanta deosebita si creaza imaginea unei persoane moderne, ce tine la felul in care arata.

Nu trebuie insa sa facem greseala de a apela la unghii false. Desi acestea sunt mult mai usor de intretinut, vor deteriora unghiile naturale, obligandu-ne astfel sa alocam o suma lunara destul de importanta pentru vizitele efectuate la salonul de infrumusetare.

Cele mai noi tendinte pentru o manichiura reusita

Tendintele ingrijirii unghiilor sunt in continua schimbare, insa trendul ce s-a impus in ultima perioada este acela de a incuraja mai multe stiluri de manichiura.

Manichiura grafica este cea mai potrivita pentru perioadele de vara si primavara. Trebuie numai sa avem grija la modul in care asociem nuantele puternice cu nuante naturale sau neutre, pentru a creea un contrast puternic de culori.

Manichiura metalica este indicata pentru evenimentele festive sau ocazii speciale, datorita iluziei de eleganta pe care o creaza.

Poate fi realizata prin aplicarea unor varfuri argintii sau aurii la manichiura frantuzeasca, sau prin aplicarea directa pe unghii a unui strat metalic.

Unghiile semiluna s-au impus in ultimul timp ca un stil avantgardist, ce are la baza manichiura frantuzeasca combinata cu o paleta coloristica inversata.

Regula de baza ramane in continuare imbinarea a doua nuante, insa nuanta de culoare deschisa va fi aplicata sub forma de semiluna la baza unghiei, in timp ce nuanta mai inchisa va fi folosita pentru a vopsi restul unghiei.

Manichiura 3D este cea mai buna alegere atunci cand dorim sa iesim in evidenta la un eveniment special. Unghiile vor deveni o adevarata opera de arta, iar efectul tridimensional este realizat folosind o pasta din pudra de acril pe care vor fi sculptate diverse modele.

Acest tip de manichiura are o durata de viata de opt luni, timp in care trebuie sa avem grija sa umplem unghia naturala pentru a nu exista diferente intre modelul 3D ci culoarea naturala a unghiei.

Femeile plinute pot folosi o gama larga de culori

Unul dintre stilurile ce au ramas in permanenta la moda este manichiura frantuzeasca. Stilul de baza a ramas acelasi (vopseaua de baza este aplicata pe toata unghia, iar varfurile sunt subliniate cu o dunga de culoare diferita), dar nuanta coloristica si stilul dungilor s-a schimbat.

Astfel, dungile au devenit foarte rotunjite si ies in evidenta datorita culorilor metalice folosite, iar un deget va fi scos in evidenta printr-un model personalizat aplicat pe toata unghia.

Manichiura ombre face parte din stilul ce nu imbatraneste niciodata. Pentru doamnele ce nu au folosit niciodata acest stil de manichiura, ombre inseamna vopsirea unghii in degradeuri, incepand cu o nuanta foarte inchisa si terminand cu una foarte deschisa.

Decorarea unchiilor se face folosind accesorii speciale, cristale sau perle. Astfel, se poate combina oja stralucitoare cu nuantele mate, iar gama de modele dintre care vom face alegerea este destul de diversificata.

 

 

Machiaj profesional pentru femei plinute

Cel mai bun machiaj profesional pentru femeile rubiconde

Femeile cu forme pline au un farmec aparte. Inteligenta si spontaneitatea sunt printre principalele trasaturi de caracter, iar cand acestea sunt scoase in evidenta de o tinuta potrivita si de un machiaj profesional imaginea acestora se imbunatateste substantial.

Desi machiajul este trecut pe planul doi de multe dintre femeile cu forme,  merita totusi sa investim in produse cosmetice de calitate, deoarece astfel chipul nostru va fi scos in evidenta si ne putem face remarcate. Astfel, coapsele si soldurile mai implinite vor trece pe planul al doilea si ne vom crea imaginea unei persoane ingrijite si fermecatoare.

Machiajul trebuie sa ne scoata in evidenta ochii, iar pometii vor beneficia de o atentie deosebita. Este foarte important sa accentuam incadrarea din extreme prin folosirea unei pudre bronzante, a fondului de ten sau a unei creme nuantatoare aplicata pe tample sau pe jumatatea dinspre urechi a obrazului.

Trucuri pentru un machiaj reusit

Conturarea obrajilor se poate face folosind un fard mat si un autobronzant ce nu va intra in contrast cu fardul.

Culoarea de contur se va aplica de sub linia maxilarului si va continua pana sub obraz, pentru a alungi trasaturile laterale ale fetei.

Ochii trebuie sa para cat mai mari, iar pentru a crea acest efect se pot folosi farduri de culoare deschisa aplicate in colturile interioare ale ochilor. Trebuie insa evitata folosirea mascara pentru genele interioare.

Zona de sub ochi trebuie sa aiba o nuanta uniforma cu cea a fetei, inainte de a aplica pudra bronzata si iluminatorul.

Este obligatoriu ca sprancenele sa fie bine pensate, iar machiajul acestora trebuie sa atraga atentia catre centrul fetei. Sprancenele trebuie sa aiba o grosime potrivita si trebuie sa fie machiate folosind o culoare naturala.

Pentru a obtine iluzia de fata alungita va trebui sa „arcuim” foarte bine sprancenele, dar fara ca acestea sa iasa din limita naturalului.

Femeile rubiconde trebuie sa aiba pometii sculptati

Buzele nu trebuie sa fie uitate, deoarece cu cat acestea sunt mai subtiri, cu atat fata pare mai grasuta. Este foarte important sa scoatem in evidenta buza de jos, iar cea mai simpla metoda este sa folosim un ruj cu o culoare apropiata de cea naturala, iar peste el (la mijlocul buzei de jos) se va aplica un strop de glos lucios.

Daca va ganditi sa folositi conturul de buze pentru a ne face gura mai mica ar trebui sa stiti ca aceasta nu este cea mai buna idee.

Arcadele si pometii sunt zone esentiale ale fetei. Pentru ne alungi fata aceste zone trebuie evidentiate in mod special, iar acest lucru se poate realiza folosind un blush lucios sau o pudra cu o culoare foarte deschisa.

Pudra si blushul se vor aplica atat pe obraz, cat si pe arcade si pe barbie.

Nu trebuie sa folosim sub nici o forma un blush rosu sau roz, deoarece aceste culori nu au darul de a ne avantaja aproape deloc.

Nasul este una dintre partile responsabile pentru un chip gras. Acesta trebuie micsorat folosind trucul „umbrelor”, folosind o pudra pentru contur pe care o vom estompa pana cand nu se vor mai vedea decat umbre discrete.